Цветът на годината е в света-ярките

The Pantone Color на годината представлява определен подмладяване. Това е най-годишния съобщението, че кърпички тазгодишното цвят шисти чисти и прогнози какво сянка ще освежат света на дизайна през следващата година.

 

Между другото, това е точно това, което представлява 2,017 цвета на годината: освежаване, подмладяване и прераждане, според Leatrice Eiseman, изпълнителен директор на Color институт на Pantone. младежкия оттенък Тази година също е заземен достатъчно, за да бъде неутрална спрямо много други етажни нюанси имаме история на любящ.

Какъв цвят би могъл да дръпне всичко това разстояние? Тя се нарича зеленина.
Алек Hemer
„Този нюанс на зеленото е различно от това, което сме правили като цвят на годината, преди“, казва Eiseman. „Ние обичаме, че чувството за новост, на реорганизацията на себе си и съживяване себе си. Един наистина важен аспект е, че цветът има жизненост и малко на яркост.“

Pantone е избрал Зелените в миналото за Color на годината, но никога едно светло, като зеленина, която има за цел да провокира мисли за разцвета зеленина и, от своя страна, пресни начало. През 2013 г., цветът на годината е Emerald, и през 2010 г., на зелено-синьо тюркоаз, но двете нюанси са по-тъмни и по-приглушени от тазгодишния цвят по избор.

„Човекът, който ще се адаптира този цвят е човекът, който може да се мисли, имам нужда от някаква промяна, нещо ново и нещо свежо“, казва Eiseman. „“ Rejuvenate, “ съживяване „и“ успокоение „са всички неща, които изглеждат за в една много сложна социална и политическа среда. “
Alyssa Rosenheck
Въпреки своята жълто-зелено сияние, обаче, Зеленина служи като неочакван универсална база за множество други цветове.

„Има разбиране, сега, че можете да използвате зелен като неутрален цвят, точно както майката природа прави“, казва Eiseman. „С всяко цвете, което изскача от земята, никога не казват:“ О, това не може да отиде срещу зелено „.“

Вземете, например, тези три много различни цветови схеми, изградени около Зеленина:

 

Pantone цвят на годината
Pantone
Преходите

(Тази цветова схема включва миналата година два цвята на годината:. Rose Quartz и спокойствие)
Pantone
Доста освежаващо, нали? Ето как трите палитри идват заедно срещу същия Зеленина стената:

Pantone цвят на yearGIF
Алек Hemer / Sade Adeyina
Зеленината е имала забележителна история през целия 19-ти век, а сега, на 20-ти век. Според Eiseman, на дух сянка първо дебютира през 20-те години, когато жените започнаха да направи по-дръзки модни решения и зеленина появи на корицата на един модел книга Vogue.

Цветът изчезна, когато Съединените щати влязоха в рецесия през 30-те, следвани от войната през 40-те години, по време, когато ресурси за цветове са били изпратени във вратата за употреба в армията. Той не беше до 60-те години, че смели цветове върнати с плясък, и след публикуването на „Silent Spring“ от Рейчъл Чарлстън през 1962 г., ярко зелено бе приветстван като маяк на опазването на околната среда в 70-те години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *