Умен дом

Смарт дома технология е цялата ярост тези дни. Дори и най-банално технология – като крушки и датчици за дим – са свързани с нашите умни телефони. Докато тази технология може да направи живота ни по-лесно, тя също така идва с някои недостатъци. Преди да инвестират в един куп скъпи джаджи, тук са някои от най-големите проблеми с интелигентен дом тек.

Не винаги е по-удобно

Смарт дома технология се очаква да направи живота по-удобен. Но твърде често, то просто се озовава усложнява прости действия. Един светлини аналогов, например, отнема секунда да обърне върху и е винаги там, когато имате нужда от него. С интелигентен лампа като Philips Hue, светнем лампата може да се превърне в по-сложен процес. Сега трябва да се търси телефона си, го отключите, намери правилния приложението, да го отворите и да стигнете до правилната настройка – процес, който може да отнеме минута или повече. Търси за преодоляване на недостатъците на интелигентни крушки, някои технологични компании като Goldee и Belkin правят интелигентни ключове за осветление, които съчетават удобство на физически ключ, със силата на устройство ап-активирана. Но тези грешки могат да оставят потребителите чувството, че трябва постоянно да осъвременят своите съоръжения, само за да се постигне най-простите задачи, които побеждава с цел извършване на дом-умни.

Лошите Apps

Умен дом джаджи идват с обещание за трансформиране на начина, по който правим нещата около дома. Но докато хардуера често доставя, технологията е само толкова добро, колкото на приложението му, както и много производители на хардуер се провалят безславно, когато става въпрос за изграждане добър софтуер. Потребителите, които са прекарали стотици за най-новите джаджи често намират, че приложенията за контрол на тяхната нови играчки катастрофа постоянно, липсват някои основни характеристики и са затънали с ужасни интерфейси, които се завинаги да разбера. Има също така и на проблема с приложение елементарно. Има приложение за вашия термостат, един за крушките си, още един за стереото и така нататък. За щастие, някои технологични производители са осъзнали, че софтуера е тяхната слабост, и те са отворили своите устройства за външни разработчици, които са построени по-добри версии. Търси се възползва от този проблем, компанията Revolv е изведен приложение и интелигентен дом хъб, който изглежда да обедини всичките си интелигентен дом тек, и в момента поддържа широка гама от интелигентни домашни технологии като Sonos, Belkin и Philips Hue.

съображения за сигурност

Свързани джаджи могат да направят живота много по-удобно, като ви дава възможността да се обърнат за определяне на термостата от работа или се уверете, че сте се превърнали лампите. Но като всички тези приспособления, свързани с Интернет и ги оставя уязвими за хакери. Миналата година, дупка в сигурността в интернет-свързан видео бебефон позволи на хакер да получи достъп до устройството и ужаси семейство Тексас. Тъй като тези устройства стават все по-чести, те все повече ще стават мишени за хакери, които искат да предизвика хаос и да получат достъп до домовете. Въпреки че тези видове проблеми със сигурността са доста редки в момента, те се появят и от време на време, така интелигентни потребители дома притурки трябва да се уверите, че те не позволявайте на софтуерни актуализации остават незабелязани и деинсталирани.

Sky-високи разходи

Докато интелигентен дом тек може да бъде доста полезен, скай-високата цена на ги поставя на място на повечето хора. Дори онези, които желаят да прекарат малко повече за най-новите и най-голям трябва да се замислим, преди те вилица над парите. Помислете за LED интелигентен крушка например. Типичен енергийно ефективни разходи крушка около $ 1,75 за CFL или $ 10 за един светодиод. А умен крушка на другите разходи за ръце между $ 60 и $ 80 на крушка, която поставя на разходите за реконструкция на цялата еднофамилни къщи над хиляда долара. Същото се отнася и за енергоспестяващи джаджи. Nest термостат струва 10 пъти повече от сумата на традиционен програмируем термостат, което означава, че може да минат години, преди добавените икономии на енергия се компенсира цената на устройството. Потребителите могат да очакват тези устройства да падне в цената с течение на времето, но точно сега високите разходи ще ги пазят от става мейнстрийм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *