Съвети при закупуването на паркет и килими

Бен Soleimani: Първото нещо, което ще попитам е „Това, което прави този килим специален, уникален, и един-на-а-вид? Освен това, може да искате да попитам за периода от време, и какво регион е от. Тя ще изисква някои изследвания, ако не сте запознати, но това е наистина текстурата, тъкат, мотиви, преждата, и цветовете, които разказват за произхода на една черга. Знаейки това, което е обичайно за определени периоди от време и места ще ви даде по-добра представа.

Как да ви кажа, ако една черга е ценен? И високо качество? Какво трябва да се търси?

Като общо правило, може би номер едно нещо, което прави една черга специален за мен е как уникално и различно е. Особено килим с наивен дизайн – което означава едно където Майсторът е създал дизайна, тъй като излизат, вливане на парче със страст и артистичност, и подчертава човешкия елемент. Това не е направено от машина и това не е добра, това е произведение на изкуството. И за мен, това го прави по-ценен.

В същото време, как да ви кажа, ако килим не е ретро, ​​но произведен за да изглежда като тя е?

Качество, ръчно изработени килими, които са направени да изглеждат стари също може да бъде фантастично. Но ако ви се иска да се сдобие с ретро килим, има определен патина, която обикновено идва само с възрастта. Това включва износването, цветове, и начинът, по плитките са отворили с течение на времето. Добър вълна получава повече от един блясък с възрастта. И цветовете често се появяват по-фини и естествени.

Какво несъвършенства са добре да погледнете миналото?

Разумен износване и несъвършенства са добри – дори желателни. Особено окисляването на цветове.

Защо някой би искал да си купи ретро килим над чисто нов?

За мен, това е наистина повече за качеството и уникалността на килима, за разлика от това дали или не това е стар или нов. Но, разбира се, ако търсите парче един-на-а-вид, след което купувате ретро килим.

Обичам смесване нови и винтидж килими в един внимателен начин. Например, може да се свържете един от моите нови, топли-цветна черги, че има една стара, нежно-затруднено положение текстура – това е просто striate, много чист – с ретро килим от същото семейство цвят. Новият, твърд килим може да отиде в трапезарията и шарени реколта килим може да се използва в хола. Съпоставянето ще направи всеки един от килимите се появи още по-красива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *